site menu

Pametni parking sistem

Nudimo kompletnu uslugu projektovanja i izgradnje pametnih, naprednih parking sistema.

saznaj više

Pametni sistemi nove generacije

Parking Sistemi

Već dugi niz godina, firma Argon Sistemi d.o.o. bavi se rješenjima na polju naplate i evidencije otvorenih i zatvorenih parkirališta. Sigurno smo vodeća kompanija u smislu najbrže rastućeg tržišnog udjela u branši parking sistema. U potpunosti smo razvili sopstvenu opremu sa kojom nastupamo na tržištu i konkurišemo najvećim svjetskim proizvođačima iz ove oblasti.


U današnjem vremenu vozilo se nametnulo kao potreba za svakodnevne životne aktivnosti, kako rekreativne tako i poslovne. Na žalost, gradski saobraćaj u velikoj mjeri nije u mogućnosti da zadovolji sve potrebe za prevozom stanovništva i roba te se u svim urbanim sredinama pojavio problem gužvi kod objekata od javnog interesa, trgovačkim centrima te u užoj gradskoj jezgri. Upravo radi kontrole korištenja parkinga kao resursa, industrija je odgovorila na zahtjeve za regulacijom i kontrolom vremena koje sa automobilom provodi na parking površinama u zonama od interesa.

Bilo da se radi o parkingu koji se kontroliše rampama, ili otvorenom parkingu, možemo ponuditi kvalitetnu opremu za evidenciju i naplatu boravka posjetilaca. Sva naša oprema spremna je za daljinski nadzor i upravljanje pomoću SMS-a, aplikacije na pametnom telefonu, mail obavjestima, bulk SMS obavjestima i drugim Cloud tehnologijama za daljinski nadzor i upravljanje. Naši terminali izdaju parking kartice za povremene posjetioce dok za pretplatnike ulazne i izlazne terminale opremamo sa bezkontaktnim RF čitačem.

Također na zahtjev korisnika implementiramo sistem prepoznavanja registracijski tablica (LPR) ili sistem sa antenama i RF tagovima. Na svakoj parking kartici moguće je dodati reklamu po želji investitora a sva oprema dizajnirana je tako da je moguća eksploatacije površina putem oglašavanja. Za svaki ugrađeni parking sistem obezbješujemo garanciju (na kompletan sistem) a nakon isteka garancije nudimo održavanje prema modelu koji je klijentu najprihvatljiviji. Prilikom ugradnje parkinga, vrši se obuka korisnika, a klijent dobija i uputstva za upotrebu.

Želite prezentaciju uređaja?